توضیحات بی نقص پانل ساندویچی

پانل ساندویچی چیست ؟
ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که انواع ساندویچ پانل چیست ؟ و از چه اجزایی تشکیل میشود ؟ پانل های ساندویچی از 3 بخش ساخته میشود (هسته میانی و 2 روکش فلزی که بالا و پایین ساندویچ پانل را احاطه میکنند) هسته میانی از یک فوم فشرده شده از جنس پلی استایرن ، پلی یورتان، اکس پی اس ، پشم سنگ تشکیل شده است که به طور کامل در مورد ویژگی های این فوم ها در ادامه صحبت خواهیم کرد . فوم مصرفی در ساندویچ پانل ها از نظر وزنی سبک است و تحمل فشار و دمای بالایی دارد .

در دو طرف این فوم فشرده شده ، 2 لایه فلزی یا چوبی قرار میگیرد که ضخامت و جنس آن بر اساس نوع نیاز مشتری و محل مورد استفاده آن متغیر است ، ترکیب 2 لایه فلزی به همراه یک عایق در وسط آن باعث انعطاف پذیری بیشتر شده و همچنین موجبات مقاومت بالاتر در برابر رانش زمین و استحکام زیاد در مقابل زلزله و استفامت عالی در مقابل آسیب های ناشی از بدی آب و هوا و نیز اعمال ضربه را فراهم میسازد . لایه های ساندویچ پانل هر کدام خاصیت فیزیکی ومکانیکی جداگانه ای دارند که با توجه به مکان مورد استفاده و نوع کاربرد ساندویچ پانل تولید میگردد. در حالت کلی ساندویچ پانل ها بر اساس میزان تقاضا به چهار مدل ساندویچ پانل سقفی ، دیواری، کلین روم ( دوروصاف ) ،سردخانه ای تقسیم میشوند.

مروری کلی بر تاریخچه ساندویچ پانل :
از سیستم پوششی کامپوزیت برای مدت زمان قابل توجهی در ساخت وسایل نقلیه مانند قطارها و هواپیما استفاده شده است اما استفاده از پانل های ساندویچ پیشرفته برای روکش ساختمان ها ابتدا در سال 1930 آغاز شد، زمانی که توسط صنایع آزمایشگاهی ، سازمان جنگلداری و معمارانی مانند لویید رایت مورد بررسی قرار گرفت .

پانل های ساندویچ مدرن می توانند مسطح، خم و منحنی باشند و در یک حوزه وسیع این پانل ها با هم ترکیب شده و با جزئیات مختلف در ( رنگ، پوشش، ضخامت، نوع ورق ، نوع عایق میانی ، دانسیته ) ،با توجه به درخواست مشتری تولید شوند. ساندویچ پانل ها معمولا در محل پروژه ساخته نمیشوند ( به دلیل ساختار و اجزاء تشکیل دهنده و دقت و ظرافت در ساخت ،به همراه رعایت اصول و استاندارد های لازم ) بلکه از قبل با توجه به نیاز و نوع کاربری تولید شده و سپس با استفاده از لیفت تراک و ماشین آلات مخصوص بارگیری شده و به محل پروژه حمل میشوند.

انواع عایق (هسته میانی)ساندویچ پانل
1- پلی یورتان: این فوم فشرده شده در سه کلاس آتش سوزی B1 (نسوز) ، B2 (کند سوز) ، B3 (قابل اشتعال) تولید میشود . گروه کارن پانل به دلیل جلوگیری از خطر آتش سوزی مدل B3 را تولید نمیکند اما برای کاهش قیمت نهایی و بنا به درخواست مشتری میتوان ازفوم های باکیفیت ایرانی نیز استفاده نمود . دانسیته ی پلی یورتان مصرفی در ساندویچ پانل ها از 35 تا 40 کیلو گرم بر متر مکعب میباشد .

2- پشم سنگ : یک عایق غیر ارگانیک است که طی فرآیند دمیدن یک جت بخار در سنگ بازالت مذاب شده تولید میشود .پشم سنگ عایق صوت بسیار کار آمدی است و همچنین نقطه ی ذوب بالایی دارد و باتوجه به دارا بودن این خصوصیات میتواند در مقابل حرارت ،استقامت زیادی از خود نشان دهد و در مکان ها ،تجهیزات و محصولات گوناگونی نظیر ساندویچ پانل ها مورد استفاده قرار گیرد. پشم سنگی که در ساندویچ پانل استفاده میشود معمولا یکی از انواع (پشم سنگ لحافی ، پشم سنگ تخته ای ، پشم سنگ تیوپی ، پشم سنگ لوله ای ) میباشد .دانسیته ی پشم سنگ به کار رفته در ساندویچ پانل به عنوان عایق ، میبایست بین 100 تا 110 کیلو گرم بر متر مکعب میباشد .

3-پلی استایرن: به اصطلاح رایج یونولیت نیز نامیده میشود و به دلیل داشتن دانسیته ی پایین که حدودا 20 تا 25 کیلو گرم بر متر مکعب است نمیتوان از آن به عنوان عایق مطمئن در تولید انواع ساندویچ پانل استفاده نمود و به همین دلیل شرکت کارن پانل حتی المقدور از پلی استایرن به عنوان عایق در محصولات خود استفاده نمیکند. یکی از معایب استفاده از پلی استایرن ، چسبندگی پایین آن به ورق های اطراف آن است و صرفا جهت پوشش دیوار های جدا کننده میتواند مورد استفاده قرار گیرد.



کاربرد پانل ساندویچی در چه مکان هایی است ؟
پانل های ساندویچ به طور گسترده ای به عنوان یک روکش خارجی برای ساختمان های یک و یا چند طبقه ای ،که نیاز به مقاومت در برابر شرایط جوی خاص از قبیل (دمای هوای غیر متعارف ، وزش باد با سرعت زیاد ، رطوبت یا خشکی بیش از اندازه) را دارند ، مورد استفاده قرار میگیرند . یکی دیگر از موارد استفاده ی ساندویچ پانل برای ایجاد کردن (محیط های ایزوله و پانل های به کار رفته در سقف و پارتیشن ها ) در سردخانه ها و فروشگاه ها میباشد و همچنین از این نوع پانل ساندویچی میتوان برای درست کردن دیوار و سقف محفظه های مقاوم در برابر آتش نیز استفاده نمود.

انواع ساختمان هایی که معمولا از پانل های ساندویچ استفاده می کنند عبارتند از:

1-سوله های صنعتی.
2-ساختمان های موقت(کانکس).
3-انبار ها.
4-اتاق های تمیز (کلین روم).
5-مراکز خرید.
6-استادیوم ها ، سالن ها و مکان های ورزشی.
7-ایستگاه های حمل و نقل.
8-ویلا ها.
9-آپریشن روم و دفتر های مدیریتی.
10-اماکن اداری.
11-کمپ کارگری.
12-گلخانه ها.

لینک های کوتاه این مطلب
https://b2n.ir/sandwichpanel
http://fi9.ir/k3zqzt
https://cutt.ly/ZegVV4v
https://bit.ly/2qC1wzz
shorturl.at/kotQ2
http://tiny.cc/9o9xez
https://plink.ir/06NOC
lish.ir/1p4h

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *